21 komentářů

  1. Hanka
    Hanka at |

    Dobrý den 🙂 ráda bych se zeptala,zda může být i agar v prášku? Děkuji

    Reply
    1. Lucie Henychová
      Lucie Henychová at |

      Dobrý den, určitě ano, taky mívám v prášku.

      Reply
  2. Michaela
    Michaela at |

    Dobrý večer, chtěla bych se zeptat jestli je lepší použít agar nebo citrusový pektin, chtěla bych udělat marmeládu rok a půl starému synovi, tak co je vhodnější?
    Předem děkuji za odpověď.

    Reply
  3. Vyshivalshitsa
    Vyshivalshitsa at |

    Nasledujici recept vam da ve vysledku neco mezi dzemem a marmeladou. Bude rosolovity, s kousky ovoce, ale i s protlakem. Finta spociva v tom, ze se zahustuje jen samotna jahodova stava. Pevna duzina se jen prohreje nakonec. Postup je rychly a doma ho zvladnete v case okolo 45 minut i s pripravou.

    Reply
  4. Soňa
    Soňa at |

    Moc díky za skvělé stránky 🙂

    Reply
  5. Soňa
    Soňa at |

    Dobrý den, děkuji za odpověď. Dělala jsem nakonec s citronem a marmeláda je skvělá, jen jsem dala více agaru. Vydrží marmeláda i ve špajzu nebo musí být v lednici? Předem děkuji.

    Reply
    1. Soňa
      Soňa at |

      A ještě jsem zapomněla napsat, že jsem použila třtinový cukr.

      Reply
    2. Lucie Henychová
      Lucie Henychová at |

      Tak prima. Stačí špajz a to máme v bytě poměrně teplo. Samozřejmě nejlepší je tmavší chladnější sklípek 🙂

      Reply
  6. Monika jakubickova
    Monika jakubickova at |

    Dobrý den,mohu použít místo Agaru ještě něco jiného?Pokud ho doma nemám.děkuji za odpověd.

    Reply
    1. Lucie Henychová
      Lucie Henychová at |

      Moniko, můžete vyzkoušet bez želírování pokud nevadí tekutější výsledek. Údajně má pomoci želírovacímu procesu i kyselina citronová. Jinak se používá běžně pektin a ten se dá koupit od Oetkera, myslím, že se menuje Gelfix nebo nějak tak. Moc to neznám, jak používáme jen citron a přírodní agar.

      Reply
  7. Soňa
    Soňa at |

    Kolik kyseliny citronové? Děkuji.

    Reply
    1. Lucie Henychová
      Lucie Henychová at |

      Soňo, mělo by to být cca 8 g na tenhle recept.

      Reply
  8. pinkie
    pinkie at |

    No myslím si, že by se dost hodilo taky napsat kdy přesně se má ten agar přidat a pokud použiji kyselinu tak kolik jí mam dát 😒

    Reply
    1. Lucie Henychová
      Lucie Henychová at |

      Ahoj, díky za podnět, doplnila sem to tam. Agar i citron přidáváme na konci procesu vaření. Agar stačí povařit krátce, dvě tři minuty. Ono to bývá napsané na tom sáčku.

      Reply
  9. Alžběta
    Alžběta at |

    Dáváme si na pečivo /chleba, housky/ tvaroh a na něj marmeládu nebo džem. Všechny marmelády se do další sezony spotřebují.

    Reply
  10. Jitka
    Jitka at |

    dík za tip na agar, běžně doma míváme, ale někdy prošmějdila jsem doma vše, čím zahustit jiným než běžně a agar mě fakt nenapdl. Díky. Marmošky hotové a já spokojená 😉

    Reply
  11. Přepuštěné máslo ghí recept - Domácí výroba ghí - Homo Domo

    […] pak už na něm můžete smažit, nebo si jej třeba mazat na skvělý domácí chleba se skvělou domácí jahodovou marmeládou […]

  12. Domácí chleba do trouby - Homo Domo
    Domácí chleba do trouby - Homo Domo at |

    […] s čím je pak nejlepší? Třeba s takovou domácí jahodovou marmeládou jej máme moc rádi. A s čím […]

Leave a Reply